Doorgaan naar de inhoud

Support & ondersteuning

Bekijk de kennisbank

Handleidingen

Hier vindt u de handleiding van de backoffice van LeeO.

Download handleiding

Dit is de handleiding voor de LeeO app versie 3.

Download handleiding

Het is mogelijk om door middel van API’s informatie op te vragen vanuit LeeO en te verrijken naar LeeO. Ga naar deze link voor de meest recente documentatie.

Het is mogelijk om informatie uit andere systemen te importeren in LeeO. Kijk hier voor de actuele mogelijkheden.

Met de functie vragenlijsten, heb je de mogelijkheid om een of meerdere vragenlijsten in te vullen op een groep varkens, een hok of op een individueel dier. Deze handleiding laat je zien hoe je een vragenlijst aanmaakt, invult en exporteert.

Download de vragenlijst

LeeO is continue bezig met het verbeteren van haar app en backoffice. Voordat een nieuwe versie van de app beschikbaar wordt voor iedereen, stellen we de app beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. Deze groep heeft toegang tot deze versie omdat zij beta gebruiker zijn. De beta gebruikers testen de app in het veld en geven feedback op de gebruiksvriendelijkheid zodat wij de functionaliteiten van de app nog verder kunnen optimaliseren.

Deelnemen als beta gebruiker:

 1. Ga naar de PlayStore op uw telefoon. Het heeft een driehoekig logo.
 2. Zoek de LeeO Precision Farming app in de zoekbalk bovenaan het homescherm.
 3. Wanneer u de de app gevonden heeft, klik op de app.
 4. Scroll naar beneden en zoek voor de tekst over het deelnemen als beta gebruiker.
 5. Meld u aan als beta gebruiker.
 6. Google gaat nu uw account controleren. Dit kan even duren.
 7. Update de app in de groene button in de rechter bovenzijde van uw scherm en open de app. U bent nu klaar om in de nieuwe versie van de app te werken.

Voor een visuele uitleg van bovenstaande tekst, bekijk de video.

Video downloaden

Om te voorkomen dat u met een oudere versie van de LeeO app werkt, waarin problemen kunnen voorkomen die in een nieuwere versie al zijn verholpen, kunt u ervoor kiezen om de apps op uw telefoon of tablet automatisch te laten updaten. LeeO released frequent nieuwe versies van de app met bug fixes, nieuwe mogelijkheden en oplossingen voor problemen, die naar voren zijn gekomen door ervaringen van gebruikers.

In de PlayStore kunt u ervoor kiezen om de apps manueel te laten updaten, of u kunt de instellingen wijzigen naar het automatisch updaten van apps wanneer er een nieuwe versie online komt. Let op: bij deze instelling krijgen alle apps een update wanneer deze beschikbaar zijn.

Hoe stelt u het automatisch updaten in:

 1. Open de PlayStore.
 2. In de zoekbalk aan de bovenzijde van uw scherm ziet u een bolletje met uw inititaal. Klik hierop.
 3. Selecteer instellingen.
 4. Selecteer netwerkvoorkeuren.
 5. Selecteer apps automatisch updaten.
 6. Maak de keuze uit het updaten alleen wanneer u bent verbonden met een WiFi netwerk, of via elk netwerk.

Uw apps updaten nu automatisch.

Let op: aan de keuze updaten via elk netwerk kunnen datakosten zijn verbonden. Wij adviseren te updaten via WiFi.

Het kan soms voorkomen dat een reader niet goed wil verbinden met je telefoon. Vervelend, maar gelukkig is er wat aan te doen. Controleer of de reader goed is opgeladen voordat je de stappen in het filmpje uitvoert. Mocht je er na het kijken van het filmpje niet uit komen, neem dan gerust op met je farmcoach!

Support video’s

Voor het registreren van acties die gezondheid betreffen, zijn er verschillende mogelijkheden.

Ziekte registeren
Het registreren van een ziekte geeft u inzicht in de gezondheidsstatus van uw bedrijf. Registreer enkel de ziekte of start een behandeling volgens het door u ingevoerde behandelplan. Wanneer u behandelt volgens het behandelplan, dan verschijnen er op de dagen waarop u de dieren weer moet behandelen acties in uw werklijst.

Bekijk de video

Medicatie toedienen
Registreer een enkele medicijntoediening zonder er een ziekte aan te koppelen via ‘enkele medicatie toedienen’.

Bekijk de video

Voorzorgsbehandelingen
Registreer voorzorgsbehandelingen als ontworming en vaccinaties via ‘voorzorgsbehandelingen’. Heeft u voorzorgsbehandelingen periodiek ingepland, dan zijn deze te vinden in uw werklijst.

Bekijk de video

Varken doodmelden
Meld een enkel varken of meerdere varkens dood via de button ‘varken doodmelden’.

Bekijk de video

Koppelbehandelingen
Het registreren van een behandeling op groepsniveau kan op verschillende manieren. De koppelbehandeling kan gedaan worden als ziekteregistratie, waarbij u de ziekte invoert en daarna de dieren scant of per hok/afdeling/groep invoegt. In de video is de koppelbehandeling uitgevoerd als enkele medicatie en is er gekozen voor het behandelen van een hok.

Bekijk de video

Om de locatie van dieren te kunnen achterhalen is het noodzakelijk dieren te verplaatsen. Het zorgvuldig registreren van varkens in het hok waar zij zich bevinden creëert mogelijkheden: de voeropname van uw dieren berekende u nog nooit zo nauwkeurig, en ook het registreren van koppelbehandelingen, transporten en het bijhouden van dier-aantallen wordt een stuk gemakkelijker.

Verplaatsen varkens naar hok 
Verplaats varken naar hok kunt u gebruiken bij een verplaatsing van een enkel of meerdere dieren. Selecteer het hok waar u de dieren naartoe wilt verplaatsen en scan de dieren die u wilt verplaatsen.

Bekijk de video

Transporten versturen
Verstuur transporten naar een andere varkenshouder of de slachterij en voer klep-/ of transportgewichten toe.

Bekijk de video

Transporten ontvangen
Ontvang transporten van uw fokker/vermeerderaar. Zorg hiervoor dat u een stabiele internetverbinding hebt.

Video’s

Dit is de eerste video van onze videoreeks over de LeeO app en backoffice. In deze video hebben we het over de vernieuwde versie van de app, versie V3. Wat kunt u verwachten na deze update?

LeeO creëert de mogelijkheid om ontzettend veel data te verzamelen. Je vraagt je wellicht af, waarom zou ik dit doen? Wat is het nut van al deze registraties? In deze video geven we je aan de hand van de app en backoffice twee voorbeelden van registraties die je kunt doen via de app (versie V3) en waarom deze relevant kunnen zijn voor jou en je bedrijf.