Doorgaan naar de inhoud

LeeO voor varkenshouders

LeeO is een onmisbare applicatie voor varkenshouders die de levenscyclus van het individuele varken – of als groep varkens – in één oogopslag inzichtelijk willen hebben, snel willen handelen en hierdoor meer waarde per varken willen creëren. Met de applicatie van LeeO worden belangrijke gegevens, zoals geboorte, genetica, geslacht, spenen, type voer, maar ook eventuele ziektes, medicaties, doodsoorzaken en slachtgegevens direct geregistreerd.

Ontdek meer

Eenvoudig in gebruik

Alle gegevens worden direct – per varken, als groep of per hok – vanuit de stal in de handige applicatie ingevoerd. Zo kunnen administratieve handelingen snel en eenvoudig worden verricht. De app is gemakkelijk in gebruik en beschikt over een handige checklist, waarmee aan ieder belangrijk moment in de levenscyclus wordt gedacht.

Meten is weten

Met de LeeO weegschaal wordt het (geboorte)gewicht geregistreerd en start de meting van het individuele dier. De weegschaal is gekoppeld aan de applicatie. Na elke voeding wordt er in de app bijgehouden hoeveel voeding het varken binnenkrijgt en wordt de groeicyclus van het dier automatisch geregistreerd. In de rapportages van LeeO ziet u in één oogopslag of het dier (of een groep biggen van één zeug) op de juiste groeicurve zit. Als varkenshouder ziet u snel of u iets moet doen om het groeiproces te stimuleren en voorkomt u voedselverspilling. U ontwikkelt een stabiele groei van de varkens en zorgt voor meer rendement.

Toediening medicatie

Ook het toedienen van medicatie is eenvoudig bij te houden in de app. Dit kan met de scanner van LeeO. De scanner registreert de inhoud van de medicatie en koppelt dit aan het varken. Zo ziet u direct of de medicatie invloed heeft op het groeiproces van het dier.

Overzichtelijke rapporten

Met de applicatie van LeeO maakt u eenvoudig uw eigen dashboard, met daarin heldere grafieken en overzichtelijke rapporten. U kunt – wanneer u dit wilt – deze rapporten delen met uw leverancier(s), dierenarts of andere betrokkenen. Zij kunnen meekijken naar de levens- en productiecyclus van de varkens en u kunt eventuele adviezen snel implementeren. 
De groepscanner is gekoppeld aan de LeeO app. Ook deze resultaten zijn direct inzichtelijk in het dashboard. Met de groepscanner kunnen processen rondom het transport sneller en makkelijker worden ingeregeld.

De applicatie van LeeO is verkrijgbaar in een basisversie en kan naar wens worden uitgebreid. De minimum Android versie voor LeeO wordt binnenkort 4.4.2.