Doorgaan naar de inhoud

LeeO voor onderzoekers

LeeO is een onmisbare applicatie die de levenscyclus van het individuele varken – of als groep varkens – in één oogopslag inzichtelijk maakt. Met de applicatie van LeeO worden belangrijke gegevens, zoals geboorte, genetica, geslacht, spenen, type voer, maar ook eventuele ziektes, medicaties, doodsoorzaken en slachtgegevens direct geregistreerd. LeeO maakt het mogelijk om elk varken te traceren.

Ontdek meer

Verbetering van de waardeketen

Omdat de varkens traceerbaar zijn kunnen processen nauwkeurig worden gevolgd. Zo kan bijvoorbeeld besmetting worden voorkomen. Bij een epidemie is te achterhalen waar een eventuele besmetting vandaan komt. Voor onderzoekers betekent dit onder andere dat genetica processen, voedingsproducten en geneesmiddelen beter geoptimaliseerd kunnen worden, met als ultieme doel om de waardeketen voor varkens te verbeteren.

Onderzoek

Met de handige applicatie van LeeO heeft u als onderzoeker altijd en overal de beschikking over belangrijke data die de levens- en productiecyclus van de varkens weergeven. U kunt op ieder gewenst niveau vragenlijsten samenstellen en belangrijke waardes registreren. De gegevens helpen u bij het inzichtelijk maken van onder andere de lichaamsconditie van de varkens, de mestscore en het stalklimaat. Ook de voeropname van de varkens is meetbaar met de app. Individuele resultaten en groepsgewichten zijn te koppelen aan uw onderzoek(en) en verdere analyses.

Randomisatie

LeeO maakt het uitvoeren van onderzoeken en proeven nog efficiënter. Met de applicatie kunt u gemakkelijk en snel een randomisatie samenstellen. U kunt LeeO de randomisatie laten bepalen of uw eigen gewenste randomisatie uploaden. De LeeO app vertelt u precies waar het individuele dier en/of de groep varkens naar toe moeten.